Een beter leven begint bij een gezondere mond!

juli 7, 2021 0 Door admin

Als je aanslag op je tong hebt, ziet deze er doorgaans uit als een soort witte waas. Er is dan sprake van een beslagen of witte tong die niet zo mooi roze ziet als zou moeten. Veel mensen hebben last van een witte tong doordat er zich bacteriën op nestelen. Om dit mondprobleem goed aan te pakken zijn er verschillende verzorgingsproducten te koop.  

Houd je tong schoon en goed gezond 

Als je een vervelende aanslag op de tong hebt, betekent dit dat de bacteriën aangepakt moeten worden. Dit kun je het beste doen met behulp van een goede tongschraper in combinatie met een speciale tongreiniger of -gel. Je brengt eerst de reiniger of gel aan en schraapt deze er daarna goed af. Als je daarvoor een tongschraper gebruikt ben je ervan verzekerd dat je op alle plekjes op de tong raakt en ook meteen alle schadelijke bacteriën meeneemt. Zo wordt je tong weer mooi roze en gezond en krijg je ook een frisse adem. Na het schrapen even goed spoelen met mondwater is zeker aan te raden. Er zijn ook speciale tongdruppels te koop waarmee je een schone tong en frisse adem houdt.  

Zelf amandelsteentjes verwijderen 

Veel mensen hebben regelmatig last van amandelsteentjes. Deze kunnen pijnlijk zijn en voor veel irritatie zorgen maar je kunt er ook een vieze smaak van in je mond krijgen. Amandelstenen verwijderen kun je zelf doen met behulp van een speciaal hulpmiddel waarmee je de steentjes wegtrekt of wegzuigt. Zo neem je niet alleen de steentjes mee maar ook de bacteriën die zich erop genesteld hebben. Zorg ervoor dat je daarna je mond en keel even goed naspoelt met mondwater zodat ook echt alles weg is.  

Voel je beter met je een schone en gezonde mond 

Wil je je tong goed reinigen en de rest van je mond ook? Kijk dan wat voor verzorgings-producten daar allemaal voor te koop zijn. Je kunt alles los aanschaffen maar er zijn ook complete pakketten voor mondverzorging te koop zodat je meteen alles in huis hebt. Als je je mond goed verzorgt en schoonhoudt, heeft dit ook een positieve invloed op de rest van het lichaam. Met een gezonde mond voel jij je namelijk beter, heb je meer zelfvertrouwen en zit je ook een stuk lekkerder in je vel. Kortom, om gezond te zijn is een gezonde mond noodzakelijk.