Dit zijn de voordelen van Rapid Application Development

Dit zijn de voordelen van Rapid Application Development

juni 5, 2021 0 Door admin

Rapid Application Development is een softwareontwikkelingsmethode waarmee je binnen no-time een eigen applicatie kunt ontwikkelen. Je maakt hierbij gebruik van een Rapid Application Platform, dit kan een low-code of no-code platform zijn. Deze methode van apps bouwen is dé oplossing als het gaat om het bijhouden van de snel veranderende digitale wereld. Lees hier over alle voordelen en mogelijkheden die Rapid Application Development kan bieden voor jouw bedrijf of organisatie!

 

Wat is Rapid Application Development?

Allereerst is het natuurlijk fijn om te weten wat Rapid Application Development precies inhoudt. Het is een vorm van softwareontwikkeling waarbij je gebruik maakt van een low-code of no code platform. Bij deze vorm van softwareontwikkeling gaat het om inspelen op veranderingen. Je houdt je niet vast aan een vooropgezet plan, maar creëert met behulp van een continue ontwikkelstroom waarbij je heel flexibel bent. Het proces kenmerkt zich door het veelvoudige gebruik van prototypes. Deze prototypes worden vervolgens meteen getest door de uiteindelijke gebruikers. Aan de hand van de feedback die door deze gebruikers geleverd wordt, wordt het prototype aangepast en verbeterd. Dit iteratieve proces gaat net zolang door tot het eindproduct bereikt is. 


Voordelen

Er zitten een hoop voordelen aan Rapid Application Development. Het grootste voordeel is de snelheid waarmee je applicaties kan ontwikkelen. Dit kan namelijk tot wel 10 keer sneller dan met traditionele softwareontwikkelingsmethodes. Deze snelle ontwikkeling zorgt ervoor dat je als bedrijf of organisatie heel flexibel bent. Je kunt snel reageren op nieuwe ontwikkelingen in de digitale wereld. Bij Rapid Application Development maak je gebruik van een iteratief proces met een hoop prototypes. Hierdoor is je vooruitgang goed meetbaar en het is eenvoudig om het verloop van het proces bij te houden. Op elk prototype ontvang je feedback. Deze feedback van gebruikers is erg waardevol, omdat je zo precies weet waar je gebruikers behoefte aan hebben!