Persoonlijke lening afsluiten prima als je een vaste rente wilt betalen

Persoonlijke lening afsluiten prima als je een vaste rente wilt betalen

augustus 13, 2021 0 Door admin

Op de radio en televisie hoor je de reclames wel eens voorbij komen. Een lening, zo horen en zien we, heb je zo geregeld. Minutenwerk. Hoe anders is de werkelijkheid. Toegegeven, het aanvragen van een lening kan tegenwoordig online heel erg snel. Voor er echter sprake is van een akkoord en voor je daadwerkelijk over het geld kunt beschikken is een heel ander verhaal. Onderstaand vertellen we je in ieder geval meer over een persoonlijke lening afsluiten.

Wachten op akkoord en de codering van het BKR

Een persoonlijke lening afsluiten vraagt om in eerste instantie een goed gesprek met jezelf. Je kunt wel heel naïef een persoonlijke lening afsluiten of daar een poging toe doen, als je weet dat je een negatieve codering hebt bij het BKR, dan kun je de lening wel schudden. Een persoonlijke lening aanvragen heeft dus alleen nu als jij iemand bent die altijd keurig op tijd de rekening voldoet en verder geen rekeningen open heeft staan. Een persoonlijke lening afsluiten is ook voor jezelf in kaart brengen hoeveel je wilt lenen. Gaat het om zaken als een persoonlijke lening afsluiten, dan gaat het vaak meteen om het berekenen van de maximale leensom, het onderste uit de kan dus. Maar soms hoeft dat helemaal niet nodig te zijn. Bepaal dus zelf welk bedrag je wilt lenen en kies niet automatisch voor het maximale leenbedrag. Waarom zou je dat doen?

Persoonlijke lening afsluiten als je van duidelijkheid houdt

Een persoonlijke lening afsluiten doen vooral mensen die van regelmaat en duidelijkheid houden. Die niet voor financiële verrassingen willen komen te staan en die precies willen weten welk bedrag ze per maand ,moeten voldoen. Kies je voor het afsluiten van een persoonlijke lening, dan weet je dat de rente vaststaat. En dat gedurende heel de looptijd van de lening. Een persoonlijke lening heeft dus altijd een duidelijke einddatum. Je weet nog voor je ook maar een keer afgelost hebt al wanneer je dat voor het laatst doet. 

Voor de meer avontuurlijke lener is het doorlopend krediet meer geschikt

Ben jij wat avontuurlijker ingesteld, dan is een doorlopend krediet wellicht een meer aantrekkelijke optie. Kenmerkend voor deze leenvorm is dat je reeds afgelost geld gewoon weer opnieuw op kunt nemen. De rente staat bovendien niet vast en kan gedurende de looptijd van de lening fluctueren. Een einddatum heeft een doorlopend krediet dan ook niet. Deze lening kan als je het afgeloste geld opnieuw op zou nemen een behoorlijk lange looptijd hebben. 

Geld lenen van familie, vrienden of je werkgever

Mocht een persoonlijke lening afsluiten niet mogelijk zijn, dan kun je eventueel proberen geld te lenen van familie of vrienden. Zorg dan wel dat je alle afspraken goed op papier zet. Er is al menig vriendschap gesneuveld om een lening,. Via de werkgever is lenen gemakkelijker, omdat je de aflossing standaard via inhouding op je salaris kunt voldoen. Moet je baas alleen wel bereid zijn je geld te lenen. En zo zijn er in elk geval mogelijkheden voldoende om geld te lenen als dat echt noodzakelijk is. Of ga naar de website van Nederlands Krediet Collectief en sluit gemakkelijk en snel een lening af!