Voor welke soort kinderopvang in Groningen kies jij?

Voor welke soort kinderopvang in Groningen kies jij?

juli 14, 2021 0 Door admin

Het komt de productiviteit vaak niet ten goede wanneer je op je kind moet passen tijdens werktijd. Daarnaast is het voor een kind goed om af en toe naar de kinderopvang te gaan, omdat ze hier kunnen wennen aan een nieuwe omgeving en sociale vaardigheden kunnen ontwikkelen door het spelen met leeftijdsgenoten. Maar uit welke soorten kinderopvang kun je eigenlijk kiezen? Lees nu verder!

Kinderdagverblijf/crèche

Op een kinderdagverblijf of crèche worden kinderen gebracht tijdens schooluren. Dit betreft dus voornamelijk jonge kinderen van 0 tot 2,5 jaar. Kinderen van 2,5 tot 4 jaar gaan vaak al naar de peuterschool, maar kunnen daarna ook terecht bij het kinderdagverblijf. Jabadoo is een voorbeeld van een kinderopvang Groningen

Buitenschoolse opvang

Buitenschoolse opvang is voor de iets ouderen kinderen die al naar de basisschool gaan. De buitenschoolse opvang is de plek waar ze voor- en na school terecht kunnen. Hier breng je ze bijvoorbeeld wanneer je vroeg naar je werk moet. De buitenschoolse opvang is helemaal ingericht op de kinderen. Zo zijn er vaak leuke activiteiten en speelgoed genoeg, zodat de kinderen zich goed kunnen vermaken. Een BSO ligt veelal vlakbij de basisschool, waardoor de kinderen door de BSO van school kunnen worden gehaald. Zoek jij een BSO Groningen? Dan is het uit praktische overweging raadzaam om dichtbij de basisschool van je kind te beginnen te beginnen met oriënteren.

Gastouderopvang

Dan is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van gastouderopvang. Niet iedereen mag zomaar gastouder worden, hier zijn namelijk regels aan verbonden. Zo dient een gastouder een pedagogische opleiding te hebben gevolgd en dient deze te zijn ingeschreven bij een gastouderbureau. Verder is een EHBO-diploma en een verklaring omtrent goed gedrag nodig. Om deze reden kunt u er ook op van aan dat een aangesloten gastouder een goede plek biedt voor uw kind.